flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За погрозу вбивства судді - під варту

11 жовтня 2017, 11:20

За погрозу вбивства судді -  під варту

До Коростенського міськрайонного суду Житомирської області надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо місцевого жителя, який підозрюється у вчиненні  кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 377 КК України (погроза вбивством судді у зв»язку з її діяльністю, пов»язаною із здійсненням правосуддя).  

     Клопотання мотивовано тим що підозрюваний, перебуваючи у приміщенні зали судових засідань Коростенського міськрайонного суду Житомирської області, в якому відбувався розгляд кримінальної справи по обвинуваченню його близького родича, в ході даного судового розгляду висловлювався нецензурною лайкою в бік головуючого судді та погрожував вбивством та фізичною розправою, за що був видалений із залу судових засідань.

         В подальшому, після завершення судового розгляду, підозрюваний, намагаючись реалізувати свій злочинний умисел, продовжив викрикувати погрози вбивством та фізичною розправою судді, та здійснив спробу нападу на неї, але його діям перешкодили працівники Коростенського ВП ГУНП в Житомирській області та судовий розпорядник.

         Кваліфікація дій підозрюваного є попередньою, оскільки після здійснення нападу на суддю, він розбив двері  в приміщенні Коростенського міськрайонного суду Житомирської області.

Своїми умисними діями підозрюваний вчинив злочин середньої тяжкості, який відповідно ч. 1 ст. 377 КК України карається позбавленням волі на строк до 3 років.

Суд, вислухавши думки учасників процесу, дослідивши матеріали клопотання, матеріали кримінального провадження, ухвалив: клопотання слідчого задовольнити та застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, строком 60 днів.

Одночасно було визначено розміри застави в сумі 81 200 гривень у національній грошовій одиниці, яка може бути внесена як самим підозрюваним так і іншою фізичною або юридичною особою (заставодавцем).

До такого висновку суд прийшов, забезпечуючи дотримання стандартів, які потребують від суду більшої суворості в оцінці порушень цінностей суспільства.

Прес-секретар Коростенського міськрайонного суду Житомирської області