flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мешканця Коростеня засуджено за виправдовування російської агресії

20 жовтня 2023, 12:47

Коростенський міськрайонний суд розглянув кримінальне провадження відносно мешканця Коростеня, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 436-2 КК України.

Обставини справи

23.04.2023, приблизно о 15 годині, у обвинуваченого К., під час руху в маршрутному таксі у м.Коростень, виник злочинний умисел на виправдовування збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, а також тимчасової окупації частини території України.

Керуючись ідеологічними мотивами та виконуючи свій злочинний умисел, К.,  бувши достовірно обізнаним про факт здійснення збройної агресії РФ проти України, зокрема шляхом повномасштабного військового вторгнення, діючи умисно з мотивів підтримки інформаційних впливів держави-агресора на шкоду інформаційній безпеці України та з метою їх поширення серед населення м.Коростеня, обвинувачений, під час руху в маршрутному таксі у м. Коростень, діючи умисно, серед пасажирів, виправдовував збройну агресію російськоїфФедерації, розпочату у 2014 році, тимчасову окупацію територій України, усно висловивши твердження наступного змісту: «Україну потрібно доєднати до РФ за будь-яку ціну, аби тут навели вони порядок», «рф дає для людей всі блага, а в Україні що робити і потрібно приєднуватись до рф», «територія окупованої України, яка знаходиться під нібито владою росії перебуває під надійним захистом, надалі нове призначене керівництво принесе мир і порядок».

Розгляд кримінального провадження

Обвинувачений  беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення.

23.08.2023 року в м.Коростень обвинувачений уклав угоду з прокурором у кримінальному провадженні про визнання винуватості. 

Вироком Коростенського міськрайонного суду Житомирської області коростенця визнано винуватим та призначено йому  покарання у виді позбавлення волі строком на три роки та звільнення від його відбування з випробуванням.

 

Вирок може бути оскаржений в апеляційній інстанції протягом  30 днів з дня його проголошення.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який набрав законної сили.

 

Головний спеціаліст із забезпечення зв’язків із ЗМІ

Коростенського міськрайонного суду Житомирської області

Ілона Захарова