flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області засудив прихильника російської агресії

18 листопада 2022, 14:45

Суд визнав коростенця винним у поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, заперечення  збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, запереченні тимчасової окупації частини території України, а також глорифікації осіб, які здійснювали збройну агресію російської федерації проти України, розпочату у 2014 році, представників збройних формувань російської федерації (частина 2 статті 436-2 КК України).

Обвинуваченому було призначено узгоджене покарання у виді 3 років позбавлення волі без конфіскації майна з іспитовим строком на 1 рік.

Стороною обвинувачення у суді було доведено, що підсудний у 2012 році, бувши активним Інтернет-користувачем, особисто створив свій власний акант у соціальній мережі «Одноклассники», достовірно знаючи про офіційне блокування доступу до цієї російської соціальної мережі на підставі рішення РНБО.

Використовуючи спеціалізовану програму «VPN» для обходу блокування, користувався даною мережею, розповсюджував відео сюжети, у яких виправдовувалися та заперечувалися злочини рф проти народу України.

Зокрема, відео сюжет містив пряму мову невідомих осіб наступного змісту: «Невідома жінка – Чтобы вы понимали….., российские солдаты, помогают, кормят, они детям голодным дают свои пайки, на руках выносят детей, а вот эта украинская армія, они просто играются и стреляют по деткам маленьким, мы просто видели это своими глазами.»

Сподіваємося, що усвідомлення чоловіком протиправності своїх вчинків та щире каяття є беззаперечними та сформують свідоме ставлення до злочинів російських загарбників проти його співвітчизників.