flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про розгляд резонансних справ

14 листопада 2022, 09:44

 

Продовжуємо інформувати про розгляд Коростенським міськрайонним судом справ, які викликали  увагу громадськості через свої абсурдність та жорстокість.

Так на розгляді суду перебувала кримінальна справа по обвинуваченню двох чоловіків, один з яких вчинив жорстоке вбивство знайомого з допомогою монтировки та викрутки. І це лише за те, що між ними виникла суперечка під час обговорення деталей покупки монет та медалей, які не являли собою великої матеріальної цінності.

Неконтрольована злість, підігріта алкоголем, призвели до конфлікту, який став фатальним для одного з його учасників.

Вбивця разом з другим обвинуваченим намагалися приховати злочин, закопавши загиблого та заливши бетоном місце його поховання.

Однак все таємне колись стає явним. Тож завдяки професійним діям правоохоронців злочин було розкрито, а винних покарано.

Суд позбавив волі невдалого покупця монет строком на 9 років, а його співучасника по приховуванню злочину – до 2 років.

 

Інша справа вражає тим, що вбивцею стала неповнолітня дитина, яка вчинила злочин з особливою жорстокістю стосовно свого однолітка.

Учениця 9-го класу заманила свого знайомого хлопця до закинутої будівлі, зв’язала йому руки скотчем, позбавивши змоги захистити себе, та заподіяла до 28 ударів канцелярським ножем та декілька разів вдарила по голові цеглою, що спричинило смерть підлітка.

Під час розгляду справи дівчина не визнала себе винною і каяття не виявила.

Як вбачається з матеріалів справи, причиною вбивства стали особисті стосунки між школярами.

Вражає і той факт, що знаряддям вбивства стали скотч і канцелярський ніж, за допомогою яких обвинувачена дівчинка збирала квіти та створювала романтичні композиції.

Неповнолітню вбивцю суд засудив до позбавлення волі на 13 років. Це досить довгий час для того, щоб подорослішати та обміркувати свої дії та подальшу долю.

Що не поверне, на жаль, життя загиблої дитини.

 

 

 

Прессекретар суду