flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судові справи, які викликають суспільний інтерес. Оновлена інформація

07 жовтня 2021, 16:40

Продовжуємо знайомити громадськість з результатами розгляду справ, які викликають винятковий інтерес у суспільстві.

Після всебічного та уважного вивчення матеріалів та розгляду доказів, допиту сторін та свідків, Коростенським міськрайонним судом було розглянуто наступні справи.

Так, до 7 років позбавлення волі засуджено чоловіка, який намагався задушити свого сина, 2018 року народження. Маленька дитина, яку мати залишила на догляд чоловіка, почала плакати, чим роздратувала батька на стільки, що він вирішив її вбити. На щастя, бабуся хлопчика вчасно виявила його у несвідомому стані та викликала швидку та поліцію, врятувавши такими діями життя онука.

 

В іншій справі за умисне вбивство засуджено двох молодиків, які спочатку вживали спиртне зі своїм знайомим, а потім вступили з ним у словесну сварку, під час якої вирішили вбити останнього. Що і зробили, спочатку побивши, а потім задушивши його.

На своє горе, очевидцем вбивства стала співмешканка вбитого чоловіка, яка намагалася втекти, але не змогла опиратися двом чоловікам, які наздогнали жінку в лісосмузі та задушили бідолашну.

Суд призначив обом злочинцям покарання у виді 12 років позбавлення волі, врахувавши їх молодий вій, складний сімейний стан та повне визнання свої вини у скоєному.

Ще одного злочинця було покарано за незаконне придбання та зберігання бойових припасів (патронів), які були виготовлені промисловим способом та придатні для ураження цілі.

         Чоловік визнав себе винуватим у вчиненні злочину та отримав покарання у виді 1 року іспитового строку, якщо він не вчинить нового кримінального правопорушення та буде виконувати всі покладені на нього обов’язки.

Однак бувають випадки, коли людину обвинувачують у вчиненні злочину без достатніх підстав та доказів. І тільки досконала робота, проведена судом під час вивчення всіх деталей справи рятує людську долю, подальше життя та репутацію особи в буквальному сенсі цих слів.

         Так сталося і з однією службовою особою, яку звинуватили у складанні завідомо неправдивого офіційного документа про працевлаштування на підприємстві фіктивного робітника.

         За недоведеністю складу кримінального правопорушення в діяннях обвинуваченої, її було виправдано та визнано невинуватою на підставі Конституції України та Європейської конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.

Подальше висвітлення роботи суду у наступних статтях.

 

Прессекретар суду