flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про розгляд резонансних справ!

01 жовтня 2021, 13:35

Продовжуємо інформувати про хід розгляду Коростенським міськрайонним судом справ, які можуть викликати у громадськості інтерес у зв'язку зі своєю специфікою.

 

Ще раз потрібно пояснити, що довгий, на перший погляд, проміжок часу, за який відбувається розгляд справи та винесення вироку, пов'язаний з багатьма факторами, серед яких досконале вивчення матеріалів справи, допит сторін та свідків тобто всі процесуальні дії, виконання яких є запорукою постановлення справедливих рішень.

 

Так, на розгляді суду перебувала кримінальна справа, в якій двох обвинувачених було засуджено до майже року позбавлення волі за напад на жінку у її помешканні з метою заволодіння майном, внаслідок чого остання також отримала тілесні ушкодження.

 

Наступною справою, яка також завершилася для обвинуваченого тюремним строком, є кримінальна справа, під час розгляду якої було встановлено, що на ґрунті тривалих неприязнених відносин, які виникли між двома чоловіками, один з них вирішив вбити свого кривдника. Що він і зробив за допомогою дерев'яної палиці.

За позбавлення життя людини молодого чоловіка було засуджено до 7 років тюремного ув'язнення.

 

 

Також пішов на злочин чоловік, поклавши око на чуже майно та гроші. За допомогою металевої викрутки він заподіяв своєму знайомому небезпечні для життя ушкодження та змусив його віддати мобільний телефон та гроші.

За такі дії суд призначив злочинцю покарання у виді позбавлення волі на 5 років та штрафу  у розмірі 1700 гривень.

 

Потяг до швидкого та незаконного збагачення довів до тюрми ще двох молодиків, які побили до втрати свідомості людину, у якої відібрали недорогий телефон, 20 гривень та накопичувальні картки магазинів, які не становлять великої матеріальної цінності.

Як встановив суд, один зі злодіїв також мав при собі наркотичний засіб.

За такі «подвиги» він був засуджений до 8 років та 6 місяців позбавлення волі, а його подільник до 4 років обмеження волі з конфіскацією майна.

 

Потрібно зазначити, що у всіх цих випадках злочини вчинялись людьми під впливом алкоголю, що значно обтяжує їх провину та впливає на строк ув'язнення.

 

Про подальшу роботу суду з розгляду справ розповімо у наступних статтях.

Прессекретар суду