flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Крадіїв, які не гребували навіть ігровими приставками, взято під варту

13 травня 2021, 15:08

Слідчий суддя Коростенського міськрайонного суду розглянув клопотання поліції, погоджене із прокурором, про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до чоловіків, які  підозрюються у таємному викраденні чужого майна (крадіжці), вчинених повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднаних з проникненням у житло (злочин, передбачений частиною 1 статті 185 КК України).

Органи досудового слідства встановили, що двоє підозрюваних в період з січня-місяця по травень-місяць 2021 року вчинили низку злочинів, пов’язаних з викраденням чужого майна в м. Малині, м. Коростені та Коростенському районі.

Обґрунтовуючи клопотання, прокурор наголосив, що підозрювані можуть перешкоджати ходу кримінального провадження, чинити незаконний вплив на свідків чи потерпілих та переховуватися від слідства. Тому, аби запобігти імовірним ризикам та забезпечити виконання підозрюваними покладених на них процесуальних обов’язків тримання під вартою є найбільш доцільним.

Після дослідження усіх доказів, долучених до матеріалів справи, суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину та задовольнив клопотання прокурора, обравши підозрюваним запобіжний захід у виді тримання під вартою до 03.07.2021 включно.

 Ухвала підлягає оскарженню протягом п’яти днів.

 Примітка. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прессекретар суду