flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Під вартою залишено двох підозрюваних у вбивстві за відмову позичити гроші

06 квітня 2021, 09:50

     

        Коростенський міськрайонний суд Житомирської області задовольнив клопотання прокурора про продовження строку тримання під вартою обвинувачених у вбивстві  чоловіка та жінки, які мешкали в м. Іршанськ, Хорошівського району, Житомирської області.

      За версією слідства підозрювані задушили чоловіка, до якого звернулись за грошовою позикою, після відмови, а також його співмешканку, яка намагалася втекти, рятуючи своє життя.

Суд визнав доцільними доводи прокурора, оскільки жоден із більш м`яких запобіжних заходів не зможе запобігти ризикам, передбаченим ст.177 КПК України.  «Також , суд враховує , що по даному кримінальному провадженню залишились не допитаними свідки, тому у суду є підстави вважати, що у разі звільнення обвинувачених з-під варти, вони можуть впливати на потерпілих та свідків, переховуватися від суду.

       Крім того, продовження тримання під вартою може бути виправдано за наявності конкретного суспільного інтересу, який, незважаючи на презумпцію невинуватості, превалює над принципом поваги до свободи особистості" (рішення ЄСПЛ у справі «Лабіта проти Італії», «Харченко проти України»)» - зазначено в ухвалі суду.

      З метою забезпечення належної процесуальної поведінки обвинувачених суд виніс ухвалу про продовження строку запобіжного заходу до 29 травня 2021 року  .

Прессекретар