flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка засуджено до 100 годин громадських робіт за злісне ухилення від сплати аліментів

10 вересня 2020, 09:39

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області оголосив вирок обвинуваченому у злісному ухиленні від сплати аліментів (частина 1 статті 164 Кримінального кодексу України).

Відповідно до вироку суду, чоловік, який згідно рішення суду зобов`язаний сплачувати аліменти на утримання неповнолітньої дитини, починаючи з 25.02.2014 року і до її повноліття, будучи обізнаним про рішення суду, не здійснював виплати по аліментам, умисно приховавши при цьому від відділу виконавчої служби відомості про місце свого працевлаштування. Як наслідок, сума заборгованості склала 11769,75 гривень.

В судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину в повному обсязі, однак каяття з приводу вчиненого не проявляв, а намагався лише уникнути відповідальності.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення та призначив йому покарання у вигляді 100 годин громадських робіт.

Зазначимо, що злісне ухилення від сплати аліментів є грубим порушенням прав дітей на рівень життя, достатній для її фізичного, інтелектуального, морального, духовного і соціального розвитку та підлягає покаранню відповідно до законів України.