flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд нагадує про основні правила пошуку в Єдиному реєстрі судових рішень

09 вересня 2020, 10:15

             Верховний Суд оприлюднив правила пошуку в Єдиному реєстрі судових рішень

Пошук по точній фразі

Якщо ви шукаєте рішення з якоюсь точною фразою або словом, то потрібно взяти його в лапки, коли прописуєте його в рядок пошуку (приклад: «відновлення становища, яке існувало до порушення»)

Пошук, якщо точний номер справи невідомий

Якщо вам невідомий точний номер справи, то замість невідомого символу в ЄДРСР можна написати знак питання (?) (приклад: рішення № 187/127-13)

Пошук по основній частині пошукового слова

Здійснюється за допомогою зірочки (*). Вона замінює один або кілька символів. При цьому треба пам'ятати, що перед зірочкою має бути не менше трьох символів (приклад: будівельн*)

Пошук одного з декількох пошукових слів

Здійснюється за допомогою використання логічного оператора OR, який обов'язково має бути написаний великими літерами (приклад: рішення OR постанова)

Пошук за декількома пошуковими запитами

За замовчуванням пробіл між пошуковими запитами означає, що пошук буде здійснюватися одночасно за всіма перерахованим словами. Однак якщо пошук планується робити не за окремими словами, а за пошуковими фразами, то більш доцільним є використання такого логічного оператора, як AND. Він, як і будь-який інший логічний оператор, має бути написаний великими літерами (приклад: визнання права власності AND нерухоме майно)

Пошук з виключенням окремих слів

Для виключення з результатів пошуку окремих значень між пошуковими запитами потрібно поставити логічний оператор NOT. У такому разі всі слова, які були вказані перед логічним оператором, будуть враховані, а все, що після, - ні (приклад: нерухоме майно NOT земельна ділянка)

Пошук з обов'язковим включенням потрібного слова

Якщо хочете, щоб у ЄДРСР знайдені вами документи обов'язково включали в себе певне значення, то перед пошуковим словом потрібно поставити знак + (плюс) (приклад: визнання права власності -»-автомобіль)

Пошук з виключенням певного слова

Для того щоб результат пошуку в ЄДРСР не містив певного значення, перед таким пошуковим словом чи фразою потрібно поставити знак - (мінус) (приклад: накладення арешту -рухоме майно)

Комбінований пошук

Передбачає одночасне використання різних способів пошуку і здійснюється за допомогою дужок. При цьому використання дужок на початку пошукового запиту в ЄДРСР не дозволяється (приклад: визнання права власності AND (нерухоме майно OR нерухомість))