flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Коростенський міськрайонний суд обговорив з учнями особливості професії юриста

17 грудня 2019, 13:46

У рамках проведення Всеукраїнського тижня права під керівництвом педагога- організатора Власюк Юлії Володимирівни відбувся круглий стіл «Професія юрист: алгоритми успішності» за участі учнів одинадцятих класів Коростенської міської гімназії гімназії № 7, представників  відділу Коростенського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області, Коростенського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Житомирській області, Коростенського міськрайонного суду Житомирської області, Коростенської місцевої прокуратури, Коростенського відділу пенітенціарної служби України в Житомирській області.

         Учасники заходу ознайомили учнів з особливостями юридичної професії, окреслили чинники успішного працевлаштування за спеціальністю, визначили рейтинг вищих учбових закладів за думкою роботодавців.

         Кожен поділився секретами успішної кар»єри та досвідом роботи у судових, правоохоронних  та інших органах.

         У ході обговорення виступів гостей учасниками круглого столу було сформовано образ майбутнього юриста та визначено якості, якими вони повинні володіти. Це, насамперед: ерудованість, комунікабельність, справедливість та відповідальність.

         Учні цікавилися плюсами та мінусами професії юриста, якими знаннями та навичками необхідно володіти, щоб освоїти майбутню професію, вивчення яких навчальних дисциплін стануть у нагоді при влаштуванні на роботу.

         За підсумками проведеного заходу всі учасники прийшли до висновку, що професія юриста завжди залишається затребуваною та важливою для суспільства, а для того, щоб бути успішним в цій сфері, необхідно прикласти зусиль у навчанні для отримання бажаного результату.

Прес-секретар