flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВИЩІЙ РАДІ ПРАВОСУДДЯ ОБГОВОРЯТЬ ДОСТУПНІСТЬ СУДІВ ДЛЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

28 вересня 2017, 15:11

У ВИЩІЙ РАДІ ПРАВОСУДДЯ ОБГОВОРЯТЬ ДОСТУПНІСТЬ СУДІВ ДЛЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

 

29 вересня у Вищій раді правосуддя відбудеться засідання робочої групи із забезпечення доступності суду та судової процедури для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення в місті Києві. Про це повідомляє портал Судова влада.

У роботі візьмуть участь представники Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів», Національної асамблеї людей з інвалідністю, ГО «Вікно у світ», ВГО «Асоціація спинальників України», Ресурсного центру «Безбар’єрна Україна», інших громадських організацій, Національної асоціації адвокатів України, судових установ Києва, Львова та Одеси, територіального управління Державної судової адміністрації України у м. Києві, Державної судової адміністрації України, Ради суддів України, Вищої ради правосуддя.

У порядку денному засідання, зокрема, питання обрання заступника голови Робочої групи; питання щодо архітектурної доступності для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення приміщення апеляційного суду Київської області, Одеського апеляційного господарського суду та господарського суду Одеської області; обговорення Переліку рекомендацій щодо доступності судової установи для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Також обговорять та внесуть пропозиції до пілотного проекту «Навігація судів» щодо доступності судових установ на прикладі Одеського апеляційного господарського суду, Київського апеляційного адміністративного суду, Вищої ради правосуддя, Шевченківського районного суду міста Києва.

Окрім того, відбудеться обговорення проектів процесуальних кодексів (господарського, цивільного та адміністративного судочинства) на предмет забезпечення прав осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення як учасників судових проваджень і створення Комітету з питань доступності до правосуддя як дорадчого органу на постійній основі при відповідному органі.

Серед питань порядку денного і обговорення питання щодо проведення семінару на тему «Інклюзивний суд: основні поняття і шляхи розвитку» у виїзному форматі в м. Львові та запрошення Львівського апеляційного господарського суду до участі у Робочій групі.