flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чому навчатимуть суддів та працівників судів у травні — план НШСУ

01 травня 2024, 10:04

У наступному місяці Національна школа суддів запропонує суддям, працівникам судів та Служби судової охорони 58 навчальних заходів для підвищення кваліфікації.


Це передбачено календарним планом навчання, що затверджений ректором НШСУ Миколою Оніщуком, інформує «Закон і Бізнес».

Так, 3 травня буде проведено круглий стіл «Проблемні аспекти розслідування та судового розгляду справ у період воєнного стану: допит та підслідність», що призначений для суддів місцевих та апеляційних судів.

На 10 травня запланований семінар «Право на справедливий суд та процесуальні вимоги щодо доступу до суду». Він орієнтований на суддів та помічників суддів окружних та апеляційних адміністративних судів.

14 травня розпочнеться дводенна конференція «Сприяння добробуту суддів під час конфлікту та гендерна чутливість у судовій системі України». На неї запрошені судді місцевих загальних судів.

Судді, помічники суддів місцевих та апеляційних господарських судів 23 травня зможуть прослухати всеукраїнський семінар «Актуальні проблеми розгляду справ про банкрутство юридичних осіб».

А 28 травня для помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів, Верховного Суду, Вищого антикорупційного суду запропонують семінар «Питання підслідності, що виникають при судовому розгляді кримінальних проваджень».

В останній день місяця, 31 травня, відбудеться всеукраїнський семінар «Гідність, приватність, інформованість, особиста недоторканність як основоположні цінності Конвенції Ов’єдо». Він розрахований на суддів місцевих загальних та апеляційних судів.

Також планом передбачено продовження або початок 9 дистанційних курсів для суддів та 8 таких курсів — для помічників суддів та працівників апарату судів.

Закон і Бізнес