flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок надання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни виклали у новій редакції

10 квітня 2024, 08:55

Це стосується і Порядку надання статусу члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України.

Про це повідомив представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Так, він зазначив, що зміни до цих порядків внесли для приведення їх у відповідність із законом №3443-IX “Про внесення змін до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” щодо спрощення процедури надання особам статусу учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, члена сімʼї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України”.

“Передбачено, що рішення про надання (відмову у наданні) відповідного статусу прийматимуть структурні підрозділи з питань ветеранської політики районних, районних у м. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад”, – зазначив Мельничук.

Також він пояснив, що:

  • подання заяви в електронній формі здійснюватиметься засобами порталу “Дія” або Єдиного державного реєстру ветеранів війни, а також в паперовій формі через ЦНАП незалежно від задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування);
  • появу можливості обрати спосіб отримання відповідного посвідчення – або за місцем оформлення посвідчення у структурному підрозділі з питань ветеранської політики, або у ЦНАП тощо.