flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь у судовому засіданні онлайн. Тепер це можливо!

19 жовтня 2021, 13:25

Через пандемію коронавірусу українська правова система зазнає трансформацій: вносяться зміни в законодавство, цілі галузі адаптуються до функціонування в нових реаліях.

2 квітня 2020 р. набули чинності зміни до процесуальних кодексів України. Відтепер можна брати участь у судовому засіданні, не перебуваючи в приміщенні суду. Для цього передбачено проведення засідання в режимі відеоконференції, де учасник може використовувати власний комп'ютер/ноутбук.

Активне впровадження в практику судів систем інформатизації та автоматизації судочинства сьогодні є важливою умовою успішного розвитку судової системи. Одним з елементів "електронного правосуддя" є застосування систем відеоконференцзв’язку, які надають учасникам процесу можливість дистанційної участі в судовому засіданні, що також дає можливість економити сторонам по справі власний час та ресурси, пов'язані з прибуттям до суду.

Участь у судовому засіданні не потребує встановлення додаткових програм.

Для здійснення відеозв'язку необхідний браузер та інтернет.

Запровадження проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами суду є особливо актуальним в період поширення коронавірусу COVID-19 та встановлює гарантії безпеки здоров'я та життя громадян та працівників суду.

Інструкція  з взяття участі у судовому засіданні онлайн

 

                                       ПОКРОКОВА ІНСТРУКЦІЯ КОРИСТУВАЧА "Електронний суд"