flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Не розрахувався з працівниками, пославшись на коронавірус

17 вересня 2020, 15:50

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області виніс постанову в адміністративній справі про порушення прав найманих працівників та порушенні законодавства про працю (стаття 41 частина 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Відповідно до постанови суду порушник, бувши директором одного з підприємств, не провів остаточного розрахунку зі звільненими за угодою сторін працівниками, пославшись на відсутність коштів через складну економічну ситуацію, яка пов’язана з коронавірусом.

Бувши належним чином повідомленим про необхідність явки до суду, порушник проігнорував судові виклики та не скористався своїм правом заперечити або спростувати факти, на підставі яких відносно нього було порушено справу.

З пояснень, які були надані ним при складанні протоколу та досліджені надалі в судовому засіданні, вбачається, що заборгованість існує через складну економічну ситуацію, пов’язану з коронавірусом.

Однак, такі доводи є способом самозахисту, з метою пом’якшити відповідальність, оскільки розрахунок з працівниками мав бути проведений у грудні 2019 року, в той час, як карантин, пов’язаний з коронавірусом, було запроваджено в країні в березні місяці.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 41 КУпАП та застосував відносно нього адміністративне стягнення у  вигляді штрафу в розмірі 680 гривень.

 

Прессекретар