flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд наголошує на дотриманні адвокатами Правил адвокатської етики

09 вересня 2020, 09:32

 

 

Свобода слова, розвиток технологій та широке використання мережі Інтернет у наш час дозволяють кожній людині висловлювати будь - які свої погляди, переконання та ділитись ними з широким загалом.

 

Своїми роздумами 14 серпня 2020 року поділився адвокат Цимбалюк Сергій Валеріанович,  який представляє інтереси клієнта в Коростенському міськрайонному суді Житомирської області, та вирішив при цьому повідомити громадськість про своє невдоволення організацією роботи суду на особистій сторінці в мережі Facebook, з посиланням на офіційну веб-сторінку суду. В довершення своїх роздумів зауважив, що жалкує про те, що він лише адвокат, а не снайпер. https://www.facebook.com/profile.php?id=100004691401448

 

 Безумовно, висловлювання своєї думки та надання оцінки діяльності суду є його безперечним правом як громадянина. Однак, як адвокат ( на чому наголошується в тексті) Сергій Валеріанович мав би пам`ятати, що використовуючи інтернет-мережі він діє в першу чергу як особа, яка розуміє специфіку свої професії та має дотримуватись принципів поведінки адвокатів в соціальних мережах, які  затверджені Правилами адвокатської етики.

 

   Коростенський міськрайонний суд щиро сподівається, що ці правила є та завжди будуть обов`язковими для кожного, хто склав присягу адвоката, і ще раз акцентує, що згідно Правил адвокатської етики висловлювання в соціальних мережах людини, яка працює в галузі права, не повинні містити агресію, розпалювати ворожнечу в суспільстві та не допускати висловлювання, які можуть бути сприйняті як прихований, якщо не відкритий, заклик до насильства.