flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВС визначив перелік документів, які слід надати на підтвердження правової допомоги

22 липня 2020, 10:03
Відсутність документального підтвердження витрат на правову допомогу, а також розрахунку таких витрат є підставою для відмови у задоволенні вимог про відшкодування таких витрат.
ВС визначив перелік документів, які слід надати на підтвердження правової допомоги
 
 

Верховний Суд у складі Касаційного адміністративного суду розглянув справу № 280/1765/19, у якій до предмета доказування входить склад та розмір витрат, пов`язаних з оплатою правової допомоги. Про це йдеться на офіційному сайті ВС.

На підтвердження цих обставин, суду повинні бути надані договори про надання правової допомоги (договір доручення, договір про надання юридичних послуг та ін.), документи, що свідчать про оплату гонорару та інших витрат, пов'язаних із наданням правової допомоги, оформлені у встановленому законом порядку (квитанція до прибуткового касового ордера, платіжне доручення з відміткою банку або інший банківський документ, касові чеки, посвідчення про відрядження). Зазначені витрати мають бути документально підтверджені та доведені. Відсутність документального підтвердження витрат на правову допомогу, а також розрахунку таких витрат є підставою для відмови у задоволенні вимог про відшкодування таких витрат.

 

Із повним текстом постанови від 04.02.20 р. у справі № 280/1765/19 можна ознайомитися за посиланням.