flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЯК ВІДДАЛЕНО ПОДАТИ ДО СУДУ КЛОПОТАННЯ ЩОДО РОЗГЛЯДУ СПРАВИ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ

30 березня 2020, 14:28

 

У зв’язку із запровадженням на всій території України карантину з 12 березня по 24 квітня 2020 року карантину учасникам судових процесів рекомендовано утриматися від відвідування судів, якщо розгляд справи не передбачає їх обов’язкової участі, нагадує пресцентр судової влади.

 

Також судам рекомендовано:

 

перейти на опрацювання електронної кореспонденції;

 

безперервно здійснювати судочинство у невідкладних справах, які визначені процесуальними кодексами та судами (суддями), з дотриманням балансу між правом на безпечне довкілля для суддів, сторін у справах та правом доступу до правосуддя.

 

Оприлюднено зразки клопотання про перенесення розгляду справи та заяви про розгляд справи у відсутності учасника.

 

 

Фото- або скано- копії таких клопотань/заяв (друковані або написані від руки) з власноручним підписом (з 12 березня по 24 квітня 2020 допускається без електронного цифрового підпису) надсилати на електронну скриньку суду inbox@cgm.lv.court.gov.ua або факсом на номер 03249 3-95-93. Оригінали цих документів у разі необхідності представити у наступному судовому засіданні.   

 

Такий спосіб є максимально безконтактним, забезпечить здійснення правосуддя в умовах карантину та гарантуватиме здоров’я та безпеку людей.

 

Про стан розгляду справи можна дізнатися на сайті суду в розділі Громадянам – Інформація щодо стану розгляду справ. Судові рішення по справі можна знайти за номером справи у Єдиному державному реєстрі судових рішень.