flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5 простих кроків як отримати судову повістку: відео

16 жовтня 2020, 11:51

З огляду на нові правила щодо послуг поштового зв’язку є ризики не отримати судову повістку і, як наслідок, пропустити судове засідання. 6ААС пояснив, як уникнути такого ризику.


10 січня 2020 року набули чинності зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку, що затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 5 березня 2009 року № 270, повідомили «ЗіБ» в 6ААС.

Новими правилами передбачено, що:

- у разі відсутності адресата-фізичної особи (будь-кого з повнолітніх членів його сім’ї) за адресою, працівник поштового зв’язку інформує адресата за наявним номером телефону та/або вкладає до абонентської поштової скриньки повідомлення про надходження рекомендованого листа з позначкою «Судова повістка». Якщо протягом 3 робочих днів після інформування адресат не з’явився за отриманням листа, працівник пошти робить позначку «адресат відсутній за вказаною адресою» і не пізніше ніж протягом наступного робочого дня повертає його до суду;

- у разі відсутності адресата-юридичної особи за адресою працівник пошти робить позначку «адресат відсутній за вказаною адресою», яка засвідчується підписом з проставленням відбитку календарного штемпеля, і не пізніше ніж протягом наступного робочого дня повертає його до суду.

Тобто з огляду на такі правила є ризики взагалі не отримати судову повістку і, як наслідок, не знати про призначення судового засідання.

Щоб уникнути такого ризику 6ААС підготував відеоролик  https://www.facebook.com/watch/?v=286709242387428в якому покроково демонструється, як отримати судову повістку, не виходячи із дому.